Door het contact tussen ziel en kunst beïnvloeden en vervolmaken zij elkaar.

Wassaly Kandisnky

Op SintLucas in Boxtel heb ik de grafische en audio-visuele opleiding gedaan. Daar heb ik het film virus opgelopen. Soms moet je in het leven perse iets doen en de reden daarvoor weet je nog niet, alleen dat je het moet doen. Ik wilde heel graag bij Czar stage lopen na een tip van mijn AV docent. Er was echter een probleem. Voor een productie stage had ik een rijbewijs nodig en die had ik niet. De perfecte rede om hem te halen.

Tijdens de stage bij Czar in 2005 zat CCCP nog in hetzelfde pand. Ook bij hen heb ik een aantal projecten meegedraaid. Een top tijd was dat. Er werd veel op Kodak 35mm gedraaid. Wat ik heb geleerd is dat productie niet echt mijn ding is maar montage wel.

Na SintLucas ben ik naar de Willem de Kooning academie gegaan in Rotterdam. De eerste 2 jaar waren vrij algemeen en dat was voor mij niet zo heel makkelijk omdat ik precies wist wat ik wilde, namelijk monteren. Om mezelf te blijven motiveren zocht ik naar set werk en vond een baantje tijdens de Rutger Hauer film factory. De productie werd geleid door CCCP Rotterdam. En toen wist ik dat dit de rede was waarom ik een paar jaar eerder die stage bij Czar moest doen. Ik kon wat kleine freelance projecten doen en na 2 jaar academie ben ik in dienst gegaan bij CCCP Rotterdam.

Het montage vak heb ik daar geleerd. Later ging ik de eindmontages doen van het programma Aanpakken! en toen kwam ik in aanraking met colorgrading. Ik vond het zonde dat de beelden geen eenheid hadden. Toen ben ik dat er bij gaan doen. Eerst in Final Cut Pro 7, daarna in Color en uiteindelijk in DaVinci Resolve.

In 2012 ben ik bij 1Camera gaan werken en sinds 2014 werk ik volledig als freelance colorist en editor.